Where to coffee in Milano

În fiecare oraș nou pe care îl vizitez, de fiecare dată, prima oprire este pentru cafea, asta dacă nu cumva ajung atât de târziu încât locurile pe care vreau să le încerc să fie deja închise. Cum altfel să încep aventura unui oraș necunoscut după un drum obositor cu avionul, cu trenul ori cu mașina?

Milano, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei, este plin de locuri deosebite unde îți poți începe dimineața, însă nu toate servesc o cafea de specialitate. Astfel, din mulțimea de localuri primitoare pe care le-am descoperit la recomandări, am ales doar câteva, pe acelea unde aroma cafelei să fie printre cele mai bune ori gustările să fie de nerefuzat.

ORSONERO

Până acum, după două vizite în acest oraș, ORSONERO este locul în care am reușit să descopăr cea mai bună cafea din câte am încercat în Milano. Este un loc micuț, ca majoritatea cafenelelor de specialitate care încearcă să își facă loc prin oraș, însă atunci când vremea este de partea ta, te poți bucura de soarele Italiei de pe una dintre băncile de afară.

Where you can find ORSONERO CAFE?

PAVÈ

Prima cafenea pe care am încercat-o în acest oraș, Pavè, este un loc unde poți simți din plin agitația metropolei Lombardiei, în comparație cu ORSONERO, care a fost pentru mine un loc mult mai retras și liniștit. Mai degrabă cunoscută ca patiserie decât drept cafenea, cel mai plăcut lucru pe care îl poți face aici este să îți bei cafeaua împreună cu un dulce, pentru că este foarte greu să reziști tentațiilor din vitrinele pline de deserturi și prăjituri.

Where you can find PAVÈ CAFE?

PANINI DURINI

PANINI DURINI nu este un loc unde vei găsi o cafea de specialitate, dar este o cafenea destul de aproape de centrul orașului unde îți poți începe dimineața cu un avocado toast ori cu unul dintre sandvișurile lor. Pe când Pavè și Orsonero sunt localuri ascunse de neliniștea turiștilor, Panini Durini este un lanț de cafenele pe care le poți găsi peste tot de-a lungul întregului oraș.

Where you can find PANINI DURINI?

 

Descoperă mai multe povești din Milano în unul dintre articolele mai vechi: