Coffee is my cup of tea

De fiecare dată când călătoresc am grijă ca înainte de plecare să îmi caut bine locurile unde îmi voi începe diminețile cu prima cafea sau unde mă voi opri pentru brunch-ul celei dintâi pauze de masă.

Deși pentru mine cafeina nu este neapărat doza de energie care să îmi dea startul de dimineață, ador să savurez o cafea de specialitate în cele mai friendly & cozy locuri și să descopăr astfel viața din spatele fațadei pe care și-o îmbracă orașul față de turiștii obositori. Chiar dacă n-am urmat niciun curs de introducere în artele cafelei, am descoperit cu timpul cât de importante sunt originea, prăjirea și metoda de preparare a cafelei sau chiar priceperea baristaului, iar acum aceste lucruri mă ajută să aleg cu mai multă grijă locurile pe care vreau să le încerc. Prin urmare, vreau să cred că devine din ce în ce mai greu să cad în capcanele cafenelelor comerciale și că reușesc să găsesc, pe baza acestei subculturi, locurile unde orice persoană s-ar simți ca acasă.

Din păcate, oricât de tare am sperat, n-am reușit să găsesc acea cafea pe care o căutam și în Londra, iar fără excepție, în toate locurile în care am ajuns, am surprins aceeași aromă puțin arsă. Cu toate acestea, am lăsat preferințele personale la o parte și m-am bucurat de experiența unui cafe-hopping autentic.

HJEM Kensington

Acesta este una dintre cafenele despre care vorbeam mai sus și la care mă gândeam în momentul în care am început căutările; un loc retras și liniștit, pierdut printre străzile unui cartier rezidențial și cu o mică terasă interioară unde să te poți bucura de compania prietenilor tăi.

Fernandez & Wells

Ceea ce am descoperit cu drag în fiecare loc în care mă opream a fost căldura persoanelor pe care le întâlneam de partea cealaltă a barului. Uneori, un zâmbet larg sau o vorbă bună sunt tot ceea ce ai nevoie ca să te simți ca acasă și să te facă să îți dorești să revii.

 

Soho Grind

Locul perfect pentru milenialul ocupat, care în fiecare zi se oprește din drumul spre job sau facultate să-și ia o cafea to-go, dar nu renunță la moftul gustului aromat al unei cafele de specialitate. Atenția la detalii face dintr-un lucru mic ceva de care greu te vei mai putea despărți.

 

Brooklyn Cafe

Un cold brew simplu, cu lapte sau tonic este alegerea mea preferată vara. Cu toate zilele însorite de care ne-am bucurat cât timp am stat în Londra, în fiecare moment mă gândeam la un cold brew care să mă readucă în filmul verii de care încă nu eram pregătit să mă despart, deși era deja finalul lui Septembrie. De abia în ultimele zile ale șederii am reușit să-mi găsesc aici marea poftă pe care căutam să o satisfac.

 

Ask for Janice

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai cozy locuri, nu pot să nu menționez și schimbarea între zi și seară. Mi-aș imagina o grămadă de povești care încep și se termină în același loc. Dimineață este mai mult decât bine-venită o cafea caldă pentru o zi plină de energie, iar seara un gin tonic cu gheață după toată oboseala acumulată.

Jacob The Angel

Deși tot orașul pare scos dintr-un cadru de film, Neil’s Yard ascunde un peisaj neașteptat de fantezist. Să-mi beau cafeaua cufundându-mă în acest cadru a fost cel mai bun lucru de care m-am putut bucura pe acea zi, dar mi-ar fi plăcut pe atât de tare să am și o carte la îndemână și să-mi petrec toată dimineața citind fără grija unei zi pline.

 

Mai sunt o grămadă de locuri pe care mi-aș fi dorit să le încerc, dar din păcate timpul nu mi-a permis mai mult de 2 cafele pe zi. Din fericire, orașul are încă multe taine de descoperit și pentru data viitoare când mă voi regăsi pe străzile Londrei. Ar fi păcat să nu pun aici și lista pe care am pregătit-o pentru această călătorie, de locuri unde mi-aș fi dorit să ajung, cu intenția că tu poate le vei descoperi înaintea mea și-mi vei transmite și mie un gând:

♥ Rosslyn Cofee (here)

The Locals Cafe

Association Coffee

♥ Benk + Bo (here)

Milk Coffee

The Tram Store

Paper & Cup

Federation Coffee

♥ Urban Baristas (here)

Wayout London

Hackney Coffee

Aida Shoreditch

Curators Coffee

Attendant Cafe

The Dayrooms Cafe

The Robin Craft

Ozone Coffee

Swallow Coffee Shop

♥ Dark Arts (here)

Marty & Bobs

The Espresso Room

Little H

♥ Finks Salt & Sweet (here)

♥ Host – St Mary Aldermary (here)

TAB x TAB

Story Coffee

„Where to coffee” este o serie ce cuprinde mai multe orașe, iar dacă te-am făcut curios te invit să vezi ce cafenele îmi plac în București sau Milano.