Where to coffee in Bucharest

Don’t forget to check “Where to coffee in Bucharest 2.0”!

De fel, nu sunt o persoană care consumă foarte multă cofeină în timpul săptămânii, cel puțin nu pentru energie. Prefer să îmi găsesc forța în alte lucruri, cum ar fi un program echilibrat de odihnă sau în hobby-uri relaxante, iar cafeaua să o beau pentru aromă, pentru miros și pentru locurile extrem de dragi în care mi-aș petrece fiecare dimineață.

Acum aproximativ 3 ani am fost introdus cafelei de specialitate, pe care am învățat să o beau mereu fără zahăr și cu cât mai multă atenție pentru a simți ciocolata, fructele sau celelalte arome din compoziție. Primul loc vizitat a fost Origo, probabil una dintre primele cafenele de specialitate și cu prăjitorie proprie din București, unde barrista-ul de acolo mi-a vorbit de nenumărate ori, plin de enuziasm, de diferitele origini ale boabelor, până să învăț și eu ce și cum să comand. Încă nu cunosc foarte multe despre cafeaua de specialitate, dar mă pot bucura de gustul și aroma ei, iar cu fiecare vizită aflu câte ceva nou de la oamenii de acolo care au un întotdeauna un vibe bun și răbdare să explice. Astfel am înțeles că originea boabelor, dar și modul de prăjire al acestora, pot face o mare diferență în gustul final, fără să mai aduc vorba și de diferitele tipuri de servire sau de preparare.

Am ales astfel câteva cafenele de specialitate din București care mie îmi sunt dragi, însă încă sunt multe locuri noi de descoperit!

PS: atunci când încerci unul dintre locurile de mai jos, încearcă să îți bei cafeaua fără zahăr!

 

BOB man DOG

Aceasta este una dintre cafenele cu propria prăjitorie, ce a fost inaugurată la finalul verii lui 2017. Auzind din alte părți despre ea, prima dată când am venit aici a fost cu 2 zile înaintea deschiderii oficiale și am fost tare dezamăgiți să aflăm că am ajuns prea devreme. Cu toate acestea, în acea zi am avut noroc cu amabilitatea patronului care ne-a invitat totuși să le gustăm în premieră cafeaua. De aceea pot spune că acest loc a devenit una dintre primele mele variante când vine vorba de ieșit. Ceva mai departe de centrul Bucureștiului, la Aviatorilor, în piața Charles de Gaulle, acest loc este plin de voie bună, de dis de dimineață până la ora 19 seara, când te poți muta în berăria Mikkeller de deasupra.

 

BEANS & DOTS

Aceasta a fost una dintre cafenelele mele preferate din timpul liceului, lângă parcul Cișmigiu, iar care acum a rămas un loc plin de amintiri. Probabil principalul motiv pentru care acest loc este atât de plăcut este spațiul mare pe care îl ai la dispoziție, lucru pe care acum îl întâlnești destul de rar la o cafenea. Ceea ce mă aduce deseori aici este clădirea ce găzduiește mai multe localuri (Apolo 111, Fix me a drink) și evenimente cool.

BOILER

Acesta este un loc mai retras, ascuns printre străduțe, relativ aproape de piața Romană. Chiar dacă în comparație cu celelalte locuri amintite, aici nu vei avea atât de mult spațiu, cel puțin vei găsi o cafea extrem de bună care să compenseze diferența de comfort.

IVY

În piața Rosetti, în locul în care cândva a fost o cofetărie pe lângă care treceam mereu nepăsător, acum se găsește cafeneaua IVY. Pentru mine acest loc este perfect orei prânzului, pentru că poți alege din meniul lor destul de consistent sau poți da o fugă până la Buoni et Bravi, o pizzerie foarte bună și extrem de aproape.

CREAMIER

Acesta este un loc pe care l-am descoperit de curând, dar care m-a atras prin culoare și diferitele metode de preparare ale cafelei, pe care nu le-am observat până acum în meniul altor localuri. Cafeneaua se găsește în spatele Ateneului Român.

 

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să vezi și o continuare pentru a descoperi Bucureștiul împreună cu mine, lasă-mi un mesaj în comentarii ori într-un DM pe insta!