Travel Journal – Couchsurfing in Verona

24 hours in Verona and new experiences

Fiecare minut contează atunci când ai doar 24 de ore în fiecare oraș de vizitat. Așa că, după ce ne-am luat micul dejun, ne-am îndreptat în grabă spre Gara din Milano pentru ca nu cumva să ratăm trenul spre Verona. Totuși, chiar și atunci când ai un plan bine pus la punct pot apărea mici probleme care pot da peste cap tot programul, cum ar fi un tren anulat, sau, cum a fost în cazul nostru, două trenuri anulate.

După cum am mai povestit, am avut norocul sau nenorocul să mai petrecem încă o oră în Milano, însă am avut plăcerea să petrecem o oră și în Brescia, un oraș mititel de la poalele Alpilor. Chiar dacă în această călătorie am reușit să strecurăm foarte multe lucruri într-un timp scurt, să vezi un oraș într-o singură oră este totuși exagerat! Acestă oră de abia dacă a fost suficient pentru o cafea și câteva acuarele.

Streets of Brescia

Snack time, Brescia Train Station

În cele din urmă am ajuns în Verona, orașul pe care abia așteptam să îl vedem cu toții, doar cu 3-4 ore în întârziere. Chiar și așa, ne-am pus hărțile cap la cap și am reușit să străbatem la pas tot orașul și să vedem tot ce ne propusesem inițial.

Castelvecchio

Places of Verona

Dacă în poveștile de acum sute de ani călătorii băteau din poartă în poartă să caute un loc de dormit, probabil într-o căpiță de fân, acum lucrurile s-au schimbat puțin și ai nevoie doar de un cont pe couchsurfing.com ca să poți să-ți cauți o canapea liberă.
Couchsurfingul e ca și cum te-ai duce să dormi la un prieten, doar că încă nu sunteți prieteni.
 Couchsurfing.com este o rețea online care conectează mii de oameni din toate colțurile lumii. Oameni care își deschid casele, își întind canapelele și pregătesc camerele pentru musafiri tuturor călătorilor interesați. Chiar dacă asta poate suna cel puțin dubios, și au fost cazuri neplăcute, până la urmă acest risc calculat merită din plin. Mai ales când aceasta poate fi cea mai remarcabilă poveste a verii.
Cu siguranță aceasta a fost o experiență completă, una dintre cele mai memorabile de până acum. Călătoria din Verona a fost pentru mine ca un schimb de experiență concentrat într-o singură noapte, plină de surprize, fără conversațiile stângace și fără tăceri incomode. Ador să cunosc oameni noi, de fapt cu toții din grup avem această curiozitate, mai ales când avem atâtea de învățat din diferențele dintre fiecare cultură în parte. Nimănui nu îi era străin sentimentul de a cunoaște pe cineva nou, dar schimbul intercultural și toată distracția ne fac să nu refuzăm niciodată o nouă aventură. Aceasta este una dintre cele mai simple căi de a-ți face prieteni, cu care apoi poți avea unele dintre cele mai interesante conversații sau de la care poți învăța mai multe decât ți-ai putea imagina. Mi se pare că acesta este una dintre cele mai frumoase căi de a descoperi cu adevărat un oraș, o țară sau o cultură: cunoscându-i oamenii.

Chiar dacă, înainte să ne cunoaștem gazda față în față ne veneau fel și fel de scenarii pesimiste în cap, din momentul în care am dat mâna și am făcut cunoștiință toate dubiile s-au risipit. Astfel, în aceeași zi am ajuns în Buttapietra, la 10-15km de centrul Veronei, la casa lui Matteo, unde am petrecut cum știm noi mai bine.


Toată seara s-a desfășurat ca o ieșire între prieteni, la un pahar de vin sau o sticlă de bere, cu un joc de foosball și inaugurarea noii piscine, câteva shoturi și paste făcute în casă, toate în această ordine. Nu ne lăsa inima să mergem să ne culcăm și de abia la 3 dimineața ne-am pus în pat, în condițiile în care noi aveam de prins un tren a doua zi dimineață.

Cu toții avem probabil un loc în plus de dormit în casă, fie o canapea, fie un pat în plus sau fie și un loc de întins sacul de dormit. De ce să fie irosit?

Sunt de părere că orice ai face în viață ai nevoie și de puțin noroc, iar această experiență nu a fost o excepție. Oricât de precauți am fi fost, trebuie să recunosc că am avut mare noroc să îl găsim pe Matteo, care ne-a tratat ca pe niște buni prieteni. Nu ar fi fost atâtea amintiri dacă nu ne întâlneam cu el.


Mulțumim pentru tot!

 
 

BUDGET 32,75€

12,75€ train tickets
4€ pizza
2€ dessert
1,40€ coffee
3,50€ snack
2,60€ gelato
6,50€ pasta

What to see:

Porta Nuova
Portoni della Brà
Via Roma
Castelvecchio and Ponte Scaligero
Piazza Brà
Arena di Verona
Piazza delle Erbe
Palazzo del Capitano
Casa di Giulietta

Porta dei Borsari
Corso Porta Borsari
Via Giuseppe Mazzini

Where to eat:

Venchi Cioccolato e Gelato
Bigoi – homemade pasta

 

Follow the story and check the links below!

Backpack traveller, Milano, Venice or Berlin

Privacy Preference Center