Travel Journal – 24 hours in Venice

Backpack traveler stories
24 hours in Venice

Această scurtă vacanță mi-a arătat multe fețe ale Italiei pe care nu le descoperisem până acum și sunt sigur că încă mai sunt multe locuri de cutreierat. Acum, chiar dacă fiecare oraș a avut farmecul lui, pentru mine, cel mai frumos dintre toate a fost fără îndoială Veneția. Chiar dacă sunt multe povești despre acest oraș, n-ai cum să te îndrăgostești de el până nu cobori din tren, ieși din Stazione di Venezia Santa Lucia și faci imediat cunoștiință cu cea mai frumoasă priveliște. Pentru mine, încă din primele momente petrecute în oraș am căzut într-o febrilă pasiune.

 

De această dată călătoria cu trenul a fost fără evenimente neprevăzute. Pe timpul drumului dinre Verona și Veneția am avut suficient timp să putem face traseul pentru noua noastră destinație. Acum că mă uit înapoi, pe cât de frumos a fost orașul, pe atât de obositor este să-l străbați la pas, dar pe de altă parte nici celelalte alternative nu sunt de preferat. Sunt o mulțime de poduri de urcat, de alei înfundate pe care trebuie să le eviți și atâtea străzi întortocheate de străbătut încât nu ai cum să te descurci fără o hartă, chiar și atunci când este vorba de drumul bine cunoscut spre cazare. În mare parte nu prea ai cum să te plimbi altfel prin oraș. Nu este exagerat faptul că toate drumurile sunt pe ape, chiar dacă este vorba de autobuz sau de taxi, care fie sunt foarte aglomerate ori sunt mult prea costisitoare.

Și de această dată am reușit să ne găsim o cazare specială: o barcă, sau cum îi spunele numele, un yacht. Probabil această dorință ne-a costat câțiva kilometrii, însă fiecare pas în plus a meritat din plin. Pe lângă plăcerea de a locui pe un mic yacht, am putut vedea și tot orașul fără să facem drumuri în plus, deoarece totul se găsea pe același drum dintre port și Piața San Marco.

Probabil soarele a fost singura noastră problemă. Chiar dacă Veneția pare un oraș în care clădirile sunt înghesuite unele în altele și străzile sunt foarte înguste, toate drumurile noastre treceu prin cele mai întinse piețe sau de-a lungul unor faleze lipsite de umbră.

Înainte să ne facem orice planuri pentru acea seară, ne-am păstrat destul timp pentru a bea împreună un Aperol Spritz pe marginea unei borduri, cu picioarele legănate deasupra apei. În acest timp am stat destul de tăcuți și am apreciat acea atmosferă calmă a orașului, în comparație cu agitația de până atunci. Fetele au mai desenat niște acuarele ori s-au împrietenit cu un pescăruș curajos.

De abia după o oră am început să ne facem griji de cină și să ne căutăm un restaurant.

Seara, Veneția este cea mai frumoasă. Cel mai fermecător lucru de făcut odată cu lăsarea întunericului este plimbarea cu gondola. Nu se putea accepta să venim până în Veneția, vestitul oraș pe ape, fără să nu savurăm măcar această jumătate de oră pe canalele orașului.

Dintre toate nopțile acestei călătorii, seara din Veneția a fost cea mai liniștită. Încă o dată am fost surprinși de ospitalitatea italienilor, căci gazda noastră ne-a întâmpinat cu două sticle de prosecco și un pachet de biscuiți. Ajunși înapoi la barca noastră, ne-am strâns pe puntea din față a yachtului și am putut asculta muzică în voie în timp ce ne uitam la stele și am ciocnit acel pahar de prosecco în cinstea unei alte zile reușite. După ce ne-am consumat și ultima picătură de energie, ne-am lăsat legănați de apa mării într-un somn adânc și lung, căci în sfârșit ora noastră de trezire nu mai era o problemă.

 

BUDGET 58,90€

5,50€ sandwich
2€ cola
1,90€ postcard
3,70€ pizza
3,60€ gelato
2,20€ Aperol Spritz
20€ dinner
20€ gondola

What to see:

Ponte degli Scalzi
Chiesa di San Simeon Piccolo
Campo San Polo
Ponte di Rialto
Torre dell’Orologio
Porta della Carta
Ponte dei Sospiri
Ponte del Purgatorio/Arsenale di Venezia
Monumento a Giuseppe Garibaldi
Viale Giardini Pubblici & Viale Vittorio Veneto
Marina Santelena
Lorenzo Quinn’s Support Installation
Ponte del Chiodo
Cannaregio

Where to eat:

Antico Forno (pizza)
Amorino (gelato)
Osteria ai Schiavoni (diner)
Grom (gelato)

Follow the story and check the links below!

Backpack traveller, Milano, Verona or Berlin

Privacy Preference Center