Travel Journal – 24 hours in Milano

Backpack traveler stories
24 hours in Milano

Ne-am facut bagajele cu o seară înainte, iar duminică dimineață ne-am întâlnit cu toții în aeroport la ora 6. Nu pot să descriu fericirea pe care am trăit-o la gândul că în sfârșit putem începe o nouă aventură.

,,Prima oprire este Milano!”

După un zbor de 2 ore și jumătate din București spre Milano, am ajuns în aeroportul din Bergamo, iar biletul de avion a fost numai 15€.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne luam biletele de autobuz (5€) pentru a ajunge cât mai curând în oraș. După o altă oră, autobuzul ne-a lăsat la Gara Centrală din Milano. Surpriza pe care ne-a pregătit-o orașul a fost o furtună care ne-a tulburat planurile pe moment, dar care a încetat la puțin timp după ce am ajuns. Chiar dacă eram puțin derutați și speriați de vremea neașteptată, am luat-o încet spre cea mai apropriată cafenea ce părea a fi de specialitate. Deși italienii sunt vestiți pentru calitatea espresso-ului, eu mi-am luat tot un cappuccino cum obișnuiesc să fac acasă.

 

Central Train Station


De abia dupa ce ne-am savurat în liniște băutura ne-am simțit pregătiți de câteva ore bune de mers prin frumosul oraș italian.

Pavè Café

Villa Necchi Campiglio

Villa Necchi Campiglio

Duomo di Milano

Duomo di Milano

Duomo di Milano & Monumento a Vittorio Emanuelle II

Galleria Vittorio E. II

Galleria Vittorio E. II

Galleria Vittorio E. II

Statua di Leonardo DaVinci

Pe parcursul drumului ne-a apucat o sete îngrozitoare. Încă nu aflasem că apa din fântânile de prin oraș este potabilă (pe care le poți găsi aici), așa că ne-am îndreptat spre cel mai apropiat supermarket. Desigur că nu ne-am uitat nici la programul de lucru, iar când am ajuns am descoperit că magazinul tocmai se închisese cu 5 minute înainte. Eram cu toții disperați pentru că oboseala, setea și alte nevoi începuseră să se adune. La cât de agitați eram nu aveam cum să nu atragem atenția vânzătorilor ce se pregăteau de plecare. Unul dintre ei, amuzat de situația noastră, ne-a adus o sticlă de apă pe care în zadar am încercat să o plătim, dar pentru care am fost cu toții recunoscători.

Bring a water bottle!

La 15:00 a venit momentul pentru o mică pauză. Ne-am sunat gazda de pe AirBNB și ne-am îndreptat spre centru. Pe lângă faptul că am stat la câteva străzi de Dom, ne-am bucurat foarte tare să aflăm că imobilul în care vom dormi a fost gândit de Bramante, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți ai perioadei renascentiste. Am fost foarte impresionat de ospitalitatea gazdei care ne-a așteptat cu un suc rece în timp ce ne povestea regulile casei.

Aici am stat noi.

După această scurtă oprire am pornit din nou la drum. Orașul mai avea suficiente locuri pe care să ni le arate, iar noi nu aveam nicio secundă de pierdut.


Pe la ora 19 ne-am așezat din nou pentru odihnă, la o bere, doar că nu la o terasa, ci pe o banca. Recomandarea mea este Peroni sau Birra Moretti. Mâncarea a fost extraordinară, dar cred că am avut parte de suficientă pizza sau paste pentru perioada următoare.

Dupa o zi lungă am ajuns la cazare destul de devreme, ca pe la miezul nopții să ne și culcăm. În dimineața următoare urma să o luăm de la capăt și să schimbăm orașul. În ziua de luni multe terase sunt închise în Milano, așa că înainte să adormim ne-am căutat un loc drăguț ca Princi Bakery unde să luăm micul dejun și ne-am mai uitat încă o dată pe hartă pentru a ne face traseul pentru următoarea zi. A trebuit să ne trezim devreme pentru a ajunge la gară de la ora 11. Ceea ce nu știam era că trenul nostru, care ar fi trebuit să plece la 11:25, urma să fie CANCELLATO. Din fericire am mai petrecut o oră în plus în Milano, dar din păcate în acea ora am stat în fund într-un colț de gară uitându-ne pe telefon. Fetele au desenat, iar eu de abia dacă mi-am ridicat privirea.

Budget 44,90 €

5 € bus
0,40 € water
1,50 € coffee
0,30 € toilet
3 € first gelato
4 € pizza margherita
3,10 € water and crackers
2,6 € second gelato
25 € accomodation/pers

What to see:

Via Vittor Pisani
Porta Venezia
Corso Venezia
Villa Necchi Campiglio
Basilica di San Babila
Corso Vittorio Emanuele II
Duomo di Milano & Monumento a Vittorio Emanuelle II
Galleria Vittorio E. II
Statua di Leonardo DaVinci
Teatro alla Scala
Brera
Castello Sforzesco
Via Dante
Piazza Fontana
Il Cenaolo din Piazza Santa Maria delle Grazie

Where to eat:

Crazy Cat Café
Pavè Café
Spontini (pizza)
Gelateria GROM
Gelateria Van Bol & Feste
PRINCI Bakery

Follow the story and check the links below!

Backpack traveller, Verona, Venice or Berlin

Privacy Preference Center