Travel jounal – 24 hours in Berlin

Berlin, Berlin, Berlin. We all love Berlin!

REBEL. Asta înseamnă Berlinul într-un singur cuvânt. Dacă în Italia atmosfera a fost romantică, presărată de povești frumoase, cu arhitectură renascentistă sau uneori un stil medieval, Berlinul a trasmis cu totul o altă stare. Este un oraș mult mai actual, în care practicabilitatea se îmbină perfect cu modernitatea. Este locul în care oricărui arhitect i-ar plăcea să își țină biroul sau unde orice designer ar vrea o vitrină centrală.

Orașul are cu siguranță câte ceva pentru fiecare dintre noi. Pentru petrecăreți, în Berlin s-a născut viața de naopte. Pentru cei pasionați de istorie, Berlinul este locul în care prezentul și trecutul se întâlnesc. Pentru toți gurmanzii, Berlinul este o combinație între cele mai neobișnuite mâncăruri internaționale, dar unde și cultura clasică germană are ceva de zis. Pentru tineri, pentru mine, pentru toți dintre prietenii mei, Berlinul este locul în care te regăsești cel mai ușor.

Cumva oricine și orice își poate găsi locul aici, de la cei mai deosebiți artiști contemporani până la oameni mai serioși, cele mai bizare tatuaje și pierce-uri, chiar și tipul ăla de vârsta părinților tăi care se distrează foarte tare doar la câțiva metri de tine. Nu durează mult până să îți dai seama că acești oameni sunt mult mai îngăduitori și deschiși, iar tu poți să-ți alegi singur cum vrei să îți trăiești viața și mai ales cum vrei să o petreci, fără să te temi de privirile celor din jur. Berlinul se simte foarte liber, foarte rebel.

Nu prea știam ce așteptări să am de la acest oraș. Aveam câteva lucruri de bifat de pe propriile liste pentru care eram foarte încântat, dar nu mi-am putut face o impresie dinainte să ajung. Din fericire, prietena noastră Pogo a fost un turist al acestui oraș nu cu mai mult de 6 luni înainte să venim împreună, iar acum ne-a putut fi ghid pentru a experimenta cât mai autentic orașul.[/col-md-6]

Near Heart of Gold HostelAlexanderplatz Sony Center
Brandenburg Gate

Primele noastre ore în Berlin au fost petrecute într-o după-amiază de miercuri, în care apusul ori lumina lunii și cea a felinarelor ne-au arătat cele mai frumoase forme. A fost o seara în care ne-am plimbat cât ne-au ținut picioarele, ne-am rătăcit încercând să luăm autobuzul potrivit și ne-am învârtit prea mult timp în stația de metrou până să găsim trenul care să ne ducă spre cazare.

Ne-am cazat la hostelul Heart of Gold, nu foarte departe nici de Alexanderplatz dar nici de stația de metrou Friedrichstraße. Am fost foarte surprins de acest loc, atât de prietenos și cu oameni plini de energie. Acele câteva experiențe pe care eu le-am avut cu hostelurile m-au făcut să nu îmi fac așteptări niciodată, însă atmosfera pe care am întânit-o aici nu se compară cu niciun alt loc. Camera a fost spațioasă și îngrijită, lumea era gata de distracție, iar barul de la parterul imobilului era mereu deschis să te servească cu o bere.

Pe la miezul nopții am ajuns înapoi la cazare, însă eram atât de obosiți încât cu greu am terminat o bere. Pe măsură ce vorbeam, fiecare se ridica încet după ce își termina băutura și pleca spre cameră pentru un somn bine meritat.

The BarnFather Carpenter

Dimineața următoare a fost printre cele mai așteptate. Ne-am trezit destul de devreme astfel încât să avem cât mai mult timp la dispoziție, căci 24 de ore pentru Berlin sunt prea puține oricât de mult am fi sperat noi. Ne-am făcut bagajele și le-am lăsat la recepție, apoi am pornit spre The Barn pentru a bea cea mai bună cafea. De când așteptam această ceașcă! Într-un oraș ca Berlin este greu să îi reziști cafelei de specialitate, astfel că puțin mai târziu ne-am oprit și la Father Carpenter pentru cea de-a doua doză de cafeină.

Dolores Burrito (right)Burgermeister

Dacă în seara în care am ajuns ne-am plimbat prin zonele mai centrale ale orașului, a doua zi trebuia neapărat să ajungem la East Side Gallery pentru cei 1,3 kilometrii de artă în aer liber. Cu timpul, East Side Gallery a devenit un adevărat simbol al orașului, o atracție turistică reprezentativă pentru evenimentele istorice din 1989 sau pur și simplu pentru imaginile atât de cunoscute.

“Bruderkuss” (“Kiss between Brothers”) by Dimitri Vrubel

“Test the Best” by Birgit Kinder (right)

Ne revedem curând, Belin! În mod clar, cele 24 de ore petrecute împreună nu ne-au fost de ajuns!

BUDGET 26,4€ & 24,4€

4,90€ Market
3,40€ metro pass
1,30€ bus
1 coca-cola

4,20 metro
6,50 burrito
5.10 drinks

3 coffee The Barn
3,40 croissant
4,20 metro pass
7 burger
2,90 coffee Father Carpenter
3,90 salad

What to see:

Alexanderplatz
Brandenburg Gate
Museum Island
Holocaust Memorial
Checkpoint Charlie
Sony Center
East Side Gallery

Where to eat:

The Barn Coffee Shop
Father Carpenters Coffee Shop
Dolores for Burritos
Burgermeister

Follow the story and check the links below!

Backpack traveller, Milano, Verona or Venice

Privacy Preference Center