Perspectiva mulțimii

Cum să nu iubești Bucureștiul? Mi-am auzit prietenii de nenumărate ori spunând cât de închiși se simt în orașul în care locuiesc și cum vor să plece cât mai departe. Dar eu nu mă pot sătura de București. Chiar dacă acum locuiesc în afara orașului, în Ilfov, toată viața mea se petrece în București. M-am mutat la casă acum 5-6 ani, dar în fiecare zi mă vei găsi în centru, la liceu, la cafea sau mai știu eu pe unde.

Toate lucrurile mele dragi sunt aici, toate locurile mele preferate sunt aici, toate străduțele și magazinele mă așteaptă în același loc.

Acum că s-a întors soarele primăverii mi s-a făcut dor de plimbările lungi pe Calea Victoriei, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte. Ziua, în weekend sau în timpul săptămânii, toate drumurile trec pe aici, cu treabă sau fără treabă, grăbit sau relaxat. Însă noaptea peisajul se schimbă complet. Noaptea, poate trecătorii pe care îi vezi au ieșit doar pentru o plimbare ori poate pentru a găsi un local primitor unde să stea cu prietenii. De abia aștept serile calde pe Calea Victoriei, în drum spre teresa aia preferată ori întorcându-mă din centru, încheind o noapte petrecută din plin.

De fiecare dată când călătoresc în altă țară găsesc o plăcere imensă într-o activitate pe care poate alții o consideră mult prea plictisitoare. În fiecare oraș nou pe care îl vizitez îmi aleg locul cel mai aglomerat unde mă pot așeza confortabil și din care să pot cuprinde cu privirea fiecare pieton din jur și fiecare reflexie în geam. Apoi stau și privesc. Mă uit în jurul meu timp de zeci de minute, admirând pe fiecare în parte și gândindu-mă la povestea lui. Stau și încerc să înțeleg fiecare trecător, încerc să îi înțeleg stilul sau gusturile, îi analizez pașii și mișcările. Chiar dacă suntem cu toții oameni, fiecare dintre noi este diferit. Fiecare are un stil unic sau un mic atu care îl face atât de special, dar trăind într-o societate, intensitatea acestor caracteristici scade în fața direcției comune pe care o avem. Distanța este printre puținele modalități de a păstra esențele specifice anumitor oameni și ale unor culturi, fie că e vorba de zeci sau sute de kilometri. Cred că avem destule de învățat unii de la alții, de aceea atunci când călătoresc caut cât mai multe nuanțe între stilul meu și al celor pe care îi privesc. Dacă aș fi străin de București, Calea Victoriei cred că ar fi cel mai bun loc pe care l-aș putea alege.

Eu iubesc să mă plimb pe înserate pe străzile orașului, care nu sunt niciodată liniștite. Tocmai de aceea mă simt atât de bine pe Calea Victoriei. Agitația oamenilor îmi dă siguranța că orașul înca este tânăr, că sunt atât de multe lucruri de făcut și atât de multe oportunități. Reușesc să îmi găsesc liniștea și armonia în această aglomerație care dă viață orașului.

Cum arată? Unde este locul tău de liniște?

 

Beanie ASOS, Scarf PULL&BEAR, Coat TOM TAILOR, Turtleneck H&M, Jeans ZARA, Boots ZARA

  

 

Related Posts

Privacy Preference Center