London – photo journal

London – photo journal

Septembrie 2018 – Ce altceva mai bun de făcut ai putea avea în ultima săptămână de vacanță de vară, dacă nu o călătorie care să te alimenteze cu cât mai multă energie pentru lunile de facultate ce vor urma.

Pentru mine, Londra a fost unul dintre cele mai cuprinzătoare orașe, de la diferitele cartiere prin care te puteai plimba, până la diferitele persoane pe care le puteai întâlni. De aceea, eu am simțit deseori nevoia să încerc să surprind într-o poză cât mai multe aspecte ale orașului pentru a păstra pentru totdeauna amintirile din cele 5 zile pe care le-am petrecut descoperind pentru prima dată acest oraș.

 

London by night. Time of arrival 22:40.

First morning in London.

Evident, cum ne-am trezit am pornit în căutarea unei cafele care să ne ofere suficientă energie pentru o zi lungă și un avocado toast pentru micul dejun.

Exploring SOHO.
Majoritatea drumurilor prin Londra le-am făcut pe jos, mai ales pe timp de zi. Fie că era vorba de un drum de 5 minute sau o plimbare mai lungă de 30 de minute, n-am avut niciun motiv să ne plângem. Astfel, am avut ocazia să învățăm rapid drumul dintre casă și ceea ce ne interesa și de asemenea să vedem cu ochii noștri cum se schimbă Londra de la un cartier la altul.

Neil’s Yard este unul dintre acele locuri puțin mai ascunse de privirile trecătorilor, unde poți sta liniștit la o cafea și un croissant, cu prietenii sau în compania unei cărți preferate. Deși indiferent de oră, Londra pare la fel de aglomerată, acest loc este un refugiu față de agitația orașului.

More of Neil’s Yard.

One’s mocha and one’s Cappuccino.

Oxford Street.

Let’s get closer.

Piccadilly Circus.

M&M’s World.

Pastel blue meets vibrant blue.

Somewhere, somehow.

Quote of the day.

A colourful moment; maybe somewhere in SOHO.

Animal prints and other artsy stuff. Probably my favourite captured moment.

Somewhere in London

Covent Garden Market

Bold and Pink.

Happy Hours.

National Gallery

Irises – Claude Monet colour scheme.

Maybe somewhere in Westminster.

Basic tourist guide – London Eye.

Probabil cea mai bună idee pentru zilele însorite în Londra sunt plimbările lungi cu bicicleta prin Hyde Park, dar nu numai. Deși metroul sau autobuzul este mult mai comod, de cele mai multe ori noi am preferat plimbările cu bicicleta (atunci când nu ne mai lăsau picioarele să ne plimbăm) pentru a descoperi cât mai multe din oraș.

Somewhere in Kensington

Matcha Break.

Natural History Museum and its grandness.

Lunch hours.

Notting Hill – Portobello Market. Deși destul de pustiu în timpul săptămânii, în weekend această stradă se umple de viață și oameni. Același lucru se întâmplă și în Camden Market.

More shades of blue în Notting Hill.

Colour scheme – pastels.

Something for the sweet tooth.

More pink.

Golden hours.

Little Venice.

Cum spuneam, plimbările cu bicicleta ne-au oferit nenumărate oportunități, iar printre cele mai plăcute au fost plimbările în nuanțele cerului la asfințit. Londra este o comoară de peisaje dacă ai norocul să prinzi și vremea potrivită.

London at a glance from Primrose Hill.

Seara, acest loc devine cea mai relaxantă experiență după o zi plină. Cu un pahar de vin și cu o pătură corespunzătoare, te poți bucura ore întregi de priveliștea asupra orașului în cea mai liniștită atmosferă, chiar dacă nu vei fi niciodată singur aici, cel puțin la orele apusului.

British Museum

Me after a long day exploring London.

An extravagant moment of African culture.

SOHO Grind. Dacă ești curios, aici poți găsi o listă cu mai multe cafenele pe care am vrut sau chiar am reușit să le trec pragul, iar aceasta este una dintre ele.

Window reflections and an instagrammable moment.

All you can eat in Chinatown. Pentru mine, diversitatea culturală și diferitele comunități pe care le adăpostește Londra au fost cele mai impresionante, iar Chinatown este cel mai la îndemână exemplu.

What I miss the most: bubble tea.

Lunch break.

Avocado toast moment.

St. Paul’s Church.

A skyscraper moment.

The view from Tate Modern by night.

Unul dintre cele mai interesante evenimente este petrecerea din ultimul weekend de la finalul fiecărei luni, la Tate Modern. Fie că vrei să te distrezi la petrecere, fie că vrei să te plimbi prin galerii, toată lumea este bine-venită, iar atmosfera este incomparabilă.

Nu totul e ceea ce pare. Hidden Mexican Bar in SOHO. Că tot veni vorba de baruri, SOHO probabil este locul cel mai plin de viață după lăsarea întunericului, însă sunt și multe alte cluburi unde poți petrecere. Fabric London este doar un exemplu de club, unde am ajuns și noi la o petrecere.

Another day, another coffee.

Life is short, eat dessert first.

Late nights in London. Ultima noapte, după 5 zile pline de amintiri frumoase

London, see you soon!