Cum învăț pentru examenul de rezidențiat 2023

Cum învăț pentru examenul de rezidențiat 2023

Examenul de rezidențiat este una dintre cele mai importante etape din viața unui student la medicină. Dacă în primii ani de facultate, rezidențiatul nu prea pare motiv de îngrijorare, pe măsură ce treci prin anii clinici începi să te gândești tot mai mult la el. Odată cu anul 2023, m-am gândit că ar fi o ocazie perfectă să încep un tracker al progresului meu cu materia de rezidențiat. Astfel, fie găsesc o motivație să-mi depășesc limitele, fie reușesc să te inspir pe tine.

Eu m-am apucat să citesc materia de rezidențiat în toamna anului 2022, odată cu începerea anului VI la UMFCD. Momentan sunt încă la prima trecere prin materie și parcurg totul digital. Pentru asta, folosesc un iPad mini 6 împreună cu un Apple Stylus gen. 2 cu care m-am obișnuit încă din anul IV la facultate. Aplicația pe care citesc toate documentele (indiferent dacă sunt pentru rezi sau pentru stagiile de la facultate) este Notability pentru că mi-a fost super ușor să mă obișnuiesc cu ea de la început, dar o altă variantă (posibil chiar mai bună datorită tuturor opțiunilor suplimentare) ar fi GoodNotes.

 

Ianuarie 2023

Este important de menționat în primul rând faptul că fiecare are propriul ritm și stil de a învăța. Sper să încerci să vezi mereu partea bună a paharului când vine vorba de propriul progres și să te bucuri dacă deja mi-ai luat-o înainte.

Din start, când am început să parcurg materia în toamnă, mi-am propus o medie de 10 pagini pe zi. Deși înainte să deschid pentru prima dată Kumar-ul mi se părea un obiectiv cinstit, am ajuns să aflu că nu e totul așa de ușor precum părea la prima vedere. Cum învăț pentru examenul de rezidențiat 2023? După primele calcule mi-am propus să termin prima trecere prin materie până pe 1 ianuarie 2023. Totuși, după cum se vede, socoteală de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg. Încerc din toate puterile să nu mă stresez prea tare din acest motiv, chiar dacă presiunea examenului se acumulează progresiv, concomitent cu oboseala resimțită la stagiile de la facultate.

Înainte de a aprofunda această serie aici pe blog, sunt foarte curios să aflu mai întâi curiozitățile tale. Astfel, te aștept cu un comentariu mai jos ca să strângem aici toate ideile. În orice caz, pe mine mă găsești oricând în DM pe instagram ca să povestim.

Dacă ești la prima sesiune și ai ajuns aici din întâmplare, te invit să descoperi și acest articol.