Bare ankles in winter are not cool

Bare ankles are a no no this winter

Nu se poate să fiu singurul sensibil la frig, iar în momentul în care scad temperaturile chiar și cu puțin sub 20 de grade deja să încep să scot gecile din fundul dulapului. Una dintre marile probleme pe care le văd în astfel de situații este lupta dintre „style & comfort”, care deseori este pierdută în favoarea celui dintâi, asemenea cum se întâmplă și pe runway. Răspunsul acestui impas mi se pare chiar simplu, iar bogăția de variante pe care le ai la dispoziție este gata să fie explorată.

Ceea ce îmi este greu de crezut este cum unele persoane se pot simți confortabil cu gleznele la vedere atunci când termometrele indică minus câteva grade. Desigur, și mie îmi place trendul cu ”bare ankles”, însă nu atunci când este accesorizat cu urechile roșii din cauza frigului. În astfel de situații este destul de dificil să transmiți altceva decât suferință, iar statementul pe care încerci să îl faci s-ar putea să treacă peste linia dintre stil și ridicol.

Sunt perfect conștient că pe Instagram sau pe alte platforme, indiferent de temperaturi, oamenii arată cât mai multă piele și sfidează legile naturii, însă este important să știm cum pot pozele distorsiona adevărul. Probabil niciunul dintre cei pe care îi urmărești nu se îmbracă astfel pentru a merge prin frig, fiind afară doar pentru o perioadă scurtă de timp, fie că merge cu taxiul sau că este la evenimente indoor.

Trendurile se adaptează nevoilor oamenilor și mi se pare destul de ușor să arăți bine și îmbrăcat corespunzător temperaturilor printr-un joc de layere sau cu un outfit oversized. Cel mai interesant accesoriu al sezonului sunt șosetele. Gleznele tale nu o să se supere dacă le aperi de frig cu niște șosete uni, de culoare închisă, sau, dacă ești mai îndrăzneț, cu unele foarte colorate care să complimenteze restul ținutei.

 

 

I only use affiliate links to share my favourites.


Și marile branduri iubesc șosetele, de la Vetements la Gucci și nu numai! Acestă tendință a revenit odată cu sock-boots-urile de la Yeezy și cu Speed Runner-ul de la Balenciaga, apoi conceptul a fost împrumutat și de alte case de modă ca Fendi sau adăugat în colecțiile de fast-fashion ale brandurilor precum Zara. Nu de mult timp au apărut și primele controverse de pe runway cu trendul sock&sandals, odată considerat o mare gafă, iar acum reușind să se strecoare în toate prezentările de modă. Legat de acesta, părerile sunt împărțite și lumea încă nu a consumat subiectul, fiind mari șanse ca aceste accesorizări să persiste și până la următorul fashion week. De la un articol destul de simplu, gândit înaintea erei noastre, la un accesoriu ce poate transmite un puternic mesaj, soșetele par a fi must have-ul din 2018. Fie că le porți pentru a face un statement sau doar pentru o pată de culoare, acest articolt vestimentart o să îți dea negreșit acel plus al comodității.

Photo credits: @mysteryuhh ; @pause_online ; @gucci ; @munich_style